ZIT MET PIT

Onze kinderen zitten wat af, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Het lesprogramma ‘Zit met Pit!’ is ontwikkeld om kinderen op jonge leeftijd alles te leren over een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen.

Kids & Media

Onze kinderen groeien op in een tijd met veel digitale verleidingen. Zij hebben de hulp van volwassenen nodig om hier een goede balans in te vinden.
Verbieden van smartphone of tablet heeft geen zin, de auto en de tv zijn ook niet meer uit te bannen. Kinderen moeten juist leren hoe ermee om te gaan!

ZIT MET PIT!

Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen. Het programma wordt in licentie uitgegeven aan oefentherapeuten.

INFORMATIE

Wilt u Zit met Pit op uw school, wij maken een offerte op maat!
In 3 lessen van 45 minuten kunnen de kinderen van groep 5 en 6 Zit met Pit ervaren! Door middel van een begin en eindtoets is inzichtelijk wat de kinderen geleerd hebben. Ook is een herhalingsles mogelijk in een volgend schooljaar, zodat houding en kennis nogmaals getoetst worden.

Ervaringen

“Het lesmateriaal bestaat uit verschillende werkvormen, waardoor kinderen naar zichzelf kijken, bewuster bezig zijn met hun eigen lijf en meer inzicht krijgen in de mogelijke oorzaken van pijnklachten.”

“In de klas werken de lessen nog steeds door. Als de kinderen niet goed zitten zeg je ‘Zit met Pit’ en ze weten waar ze op moeten letten.”

“Het leukste vond ik dat ik mijn spierballen mocht laten zien voor de klas.”

Geïnteresseerd?

Neem contact op met;

Praktijk (Kinder-) OEFENTHERAPIE Drachten

Gauke Boelenstraat 4a, 9203 RM Drachten, 0512-543646, info@oefentherapiedrachten.nl Of www.zitmetpit.nl