Zit met Pit

Onze kinderen zitten wat af, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Het lesprogramma ‘Zit met Pit!’ is ontwikkeld om kinderen op jonge leeftijd alles te leren over een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen.

Kijk verder…

Neurologie

Bij een neurologische aandoening is er sprake van plotseling en /of geleidelijke uitval van lichamelijke functies. Voor het bewegingsapparaat valt te denken aan verminderd evenwicht en verstoring in aansturing van armen en / of benen. Dit kan een grote invloed hebben op het dagelijks functioneren. Ieder persoon is anders en ervaart klachten verschillend. Een oefentherapeut begeleidt en adviseert om zo optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van het lichaam.

Kijk verder…

Chronische pijn

Het ervaren van langdurige pijn heeft grote gevolgen voor het dagelijks functioneren. De oorzaak van chronische pijn is zeer verschillend. Dit kan naar aanleiding van bijvoorbeeld artritis / artrose, fibromylagie, kanker, maar ookzonder duidelijke oorzaak. De oefentherapeut kan helpen om handvatten te krijgen om beperkingen in het dagelijks leven te verminderen.

Kijk verder…

Thuiszorgtherapeut

Een grote wens van vele ouderen en chronisch zieken is om zelfstandig in hun eigen huis te kunnen blijven wonen. Om aan deze wens te kunnen voldoen is het belangrijk dat de zelfredzaamheid zo veel mogelijk behouden wordt en dat er sprake is van een veilige woonomgeving. Dit is het doel van thuiszorgtherapie.

Kijk verder…

Kindteam Drachten

Ons doel is, dat ouders met hun kind en hun hulpvraag snel bij de juiste hulpverlener terecht komen, zich gehoord en begrepen voelen en de beste zorg krijgen voor hun kind.
Wanneer kinderen niet meekomen met leeftijdsgenootjes en ouders opzoek gaan naar een diagnose, is dit vaak een lange en moeizame weg. Om te voorkomen dat ouders naar allemaal verschillende therapeuten moeten is het Kindteam opgericht.

Samen sta je sterk!

Kijk verder…